Teehuone Aisu 2023

Teehuoneen löydät tänä kesänä Ropeconin Café 5:sta!

Lauantaina 11-20 & Sunnuntaina 11-17

“Lähdimme toisistamme tietämättä aikamatkalle menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Matkallamme törmäsimme ja syntyi aikaparadoksi, rinnakkaisulottuvuus, josta emme enää löytäneet takaisin.”

Viimein se on täällä, nimittäin Teehuone Aisu! Teehuone Aisu on erityisesti Ropeconia varten räätälöity kahvilakonsepti. Aisun kaltaiset kahvilat ovat saapuneet Eurooppaan Japanista ja niillä on vankka jalansija paikallisessa popkulttuurissa.

Mistä on kyse?

Kahvilan asiakkaita palvelee tarjoilijoista koostuva tiimi, joista kukin huolehtii yhdestä pöytäseurueesta kerrallaan. Aivan tavallisista tarjoilijoista ei kuitenkaan ole kyse, sillä jokainen tarjoilija on omaan, ennalta suunniteltuun rooliin eläytynyt hahmonsa, jonka huomio keskittyy täysin omaan pöytään ja siihen saapuneisiin asiakkaisiinsa. Kahvilan tarjoilijat toimivat, kuten missä tahansa ravintolassa: he tuovat asiakkailleen ruokalistat ja heidän tilaamansa tarjoilut. Kahvilakäynnin päätteeksi tarjoilijat huolehtivat laskun tuomisesta pöytään ja saattavat asiakkaansa kahvilasta hyvää conia toivottaen.

Kahvila tarjoaa con-kävijälle rauhallisen tilan ja mahdollisuuden saapua hengähtämään keskellä Ropeconin vilskettä. Jokainen tarjoilija eläytyy omaan hahmoonsa, ja tarjoilun lomassa heidän kanssaan voi myös jutustella tai esimerkiksi pelata pieniä pelejä. Hahmoihin pääsee tutustumaan etukäteen, joten jokainen asiakas pääsee vaikuttamaan siihen, haluaako pelata korttia droidin kanssa vai keskustella ajan määritelmästä lohikäärmeen kanssa! Vierailun päätteeksi asiakkailla on myös mahdollisuus ostaa polaroid-kuva muistoksi itsestään ja muusta pöytäseurueestaan tarjoilijan kanssa. Tarjoilija koristelee toiveesta polaroidin tusseilla ja tarroilla.

Miten tämä kaikki toimii?

Mitään ei kahvilaan saapuessa tarvitse osata tai tietää etukäteen. Tarjoilija kertoo koko ajan, mitä tapahtuu ja häneltä voi kysyä mitä tahansa käytännön järjestelyihin liittyen.

Mikäli asiakas haluaa saada kaiken irti käynnistään, kannattaa käydä tutustumassa etukäteen kahvilan tarinaan ja teemaan näillä sivuilla. Kahvilan saaga saa jatkoa kesällä, jolloin julkaistaan myös tarjoilijoiden hahmoprofiilit.

Vaikka tarjoilijat eläytyvätkin hahmoihinsa, asiakkaat saavat itse valita, heittäytyvätkö tilanteeseen mukaan. Tarjoilijoiden kanssa voi halutessaan myös keskustella tai pelata pieniä pelejä, tai asiakkaat voivat myös nauttia tarjoiluista kaikessa omassa rauhassa. Tarjoilija huolehtii kuitenkin vain yhdestä pöydästä kerrallaan ja on hyvä muistaa, ettei sivummalla seisova tarjoilija välttämättä ole toimeton, vaikka ei juuri sillä hetkellä tekisikään mitään.

Kahvila löytyy Messukeskuksen Cafe 5, sen sisäänkäynnin luona on vastaanottotiski, josta voi kysyä neuvoa ja apua pöydän saamiseksi tai mihin tahansa kahvilaan liittyen.

Kannattaakohan varata pöytää?

Teehuoneelle voit saapua spontaanistikin herkuttelemaan oman aikataulusi mukaan, mutta voit halutessasi varmistaa pääsysi tiettynä ajankohtana varaamalla ajan kahvilakäynnille etukäteen!

Tule piipahtamaan kahvilalla, niin varaamme sinulle sopivan ajan. Ajat ovat tasatunnein alkavia n. 45min slotteja, toki koko aikaa ei tarvitse istua.

  • Ajanvaraus lauantaina 12-16 alkaville ajoille la klo 11->
  • Ajanvaraus lauantaina 17-19 alkaville ajoille la klo 16->
  • Ajanvaraus sunnuntaina 11-12 alkaville ajoille la klo 16->
  • Ajanvaraus sunnuntaina 13-16 alkaville ajoille su klo 11->

Teehuone Aisun taustatarina

Menneisyys – tulevaisuus – yksi aikakone, kaksi kahvilaa, mikä voisikaan mennä vikaan..?

Kuvitteellisessa 1800-luvun Teehuone Aisussa höyrykoneet pauhasivat ja metallin kilinä kaikui kahvilassa. Aisulaiset olivat päättäneet ylittää itsensä ja rakentaa kauan haaveilemansa, toimivan aikakoneen. Se ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan, vaan kapistus päästi vain höyryä ja pyöritteli rattaitaan. Tiimi yritti kuumeisesti saada aikakoneeseen eloa, mutta tuloksetta. Tehtaalla paiskittiin töitä viikosta toiseen ja pyöriteltiin ideoita, kone ei silti lähtenyt toimimaan. Ahkera työskentely kesti useamman vuoden, kunnes eräänä päivänä koko kahvilan väki päätti istua kahvitauolle koneen ympärille lyömään viisaat päänsä yhteen. Sitten kahvit lentää. Noustessaan eräs Aisulainen läikytti vahingossa kuumaa kahvia kollegansa syliin, jolloin tämä pomppaa äkkiä ylös ja tuuppaa epähuomiossa aikakonetta. Aikakoneen staattorin sisällä hurisee roottorin pyöriessä vimmatusti ja kone repäisee aikaulottuvuuteen aukon, jolloin koko kahvila häviää näkyvistä.

Samassa aikaulottuvuudessa, tulevaisuudessa vuonna 2077 Teehuone Aisu ovat löytäneet kummallisen vaunun tai reen näköisen koneen. Aisulaiset kummastelivat omituista muinaista konetta ja heidän yrittäessään putsata pölyn peittämää vekotinta, se yllättäen sihahtaa ja valot syttyvät. Yksi heistä horjahtaa säikähtäessään, mutta saa tukea yhdestä koneen monista vivuista. Vipu antaa kuitenkin periksi ja käynnistää koneen moottorin. Kahvilan energisin tarjoilija pamahtaa paikalle kuullessaan outoa meteliä, ja hahmotyyppiinsä kuuluvalla tavalla kompastuu, kaataa matkan varrelta pari kollegaa sekä läikyttää kahvit pitkin poikin. Aikakoneen staattorin sisällä hurisee roottorin pyöriessä vimmatusti ja kone repäisee aikaulottuvuuteen aukon, jolloin koko kahvila häviää näkyvistä.

Mitä sitten tapahtuikaan?