© Ropecon 2017

Eeppiset sitsit 2023

Ropecon 30 – Eeppiset sitsit

Tervetuloa mukaan juhlimaan Ropeconia ensimmäistä kertaa sitsien muodossa!

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna pärähtää käyntiin kolmaskymmenes Ropecon. Tämän kunniaksi vietämme jo ennen Ropeconia ensimmäistä kertaa pöytäjuhlia eli sitsejä 26.7. klo 17.00.

Mitkä ihmeen sitsit?

Sitsit ovat alkujaan akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, lauletaan juomalauluja, pidetään puheita sekä seurataan ohjelmaa. Sitsejä järjestetään paljon etenkin opiskelijajärjestöjen parissa. Tarkoitus on tutustua uusiin ihmisiin ja viettää yhdessä hauska ilta hieman karnevalistisissa tunnelmissa. 

Pitääkö osata laulaa?

Yhteislaulu kuuluu osaksi sitsejä. Yleensä epävireisenä ja kovaa laulettuna. Laulaa ei tarvitse, mutta hengessä voi olla mukana. Laulua ovat johtamassa laulunjohtajat, joiden esimerkkiä voi seurata. 

Pukukoodi

Ropeconin sitsien teema on eeppinen joka on vapaasti tulkittavissa ja sitä voi käyttää inspiraationa pukeutumiseen. Kaiva täten eeppisin ropehahmosi kaapistasi tai pukeudu epic tax guyksi veroviraston iloksi! Vaihtoehtoisesti voit pukeutua “smart casual” eli siististi kuitenkin huomioiden, että on heinäkuu ja mahdollisesti lämmin. Kaikki käy. 

Sitsien vetäjinä toimivat seremoniamestarit, jotka kertovat miten juhlan aikana toimitaan.  Sitseillä on olemassa omia sääntöjä ja toimintatapoja esim. maljan kohotukselle sekä puheenvuoron pyytämiselle. Kaikki nämä ohjeet käydään läpi sitsien aluksi pidettävässä alkubriiffissä. 

Sanoiko joku ruokaa?

Sitseillä saa myös ruokaa. Sitseihin kuuluu kolmen ruokalajin illallinen eli alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä ruokavalio niin osaamme huomioida sen! Keittiöstä vastaa Ville-Eemeli Miettinen. 

Ja juomaa?

Ruoan lisäksi illalliseen kuuluu juoma. Juomaa saa joko alkoholillisena tai alkoholittomana. Olemme panostaneet juomiin niin, että kummalle vain vaihtoehdolle löytyy hyvää juotavaa juhlan ajaksi. 

Alkoholi?

Sitseillä voi nauttia tai olla nauttimatta alkoholia. Koska tilaisuudessa on tarjolla alkoholia, sitseille voivat osallistua vain täysi-ikäiset. Huomaa, että mitään pakkoa nauttia alkoholia ei ole, eikä asiassa ole mitään kummasteltavaa. 

Istumajärjestys

Juhlijoille on nimikoitu istumapaikat valmiiksi pöydistä. Voit tehdä plaseeraustoiveen ilmoittautuessasi. Sitseillä kuitenkin kannustetaan tutustumaan myös uusiin ihmisiin ja seurustelemaan koko pöytäseurueen kanssa. Tätä varten sitseille on suunnitteilla eeppisiä seikkailuja, joihin pöytäseurueen jäsenet voivat ottaa osaa. 

Turvallisuus

Sitseillä noudatetaan Ropeconin häirinnänvastaista linjausta. Ole siis kiva kanssasitsaajille. Sitsien seremoniamestarit toimivat myös sitsien häirintäyhdyshenkilöinä.

Maksu

Ihan ilmaista koko lysti ei ole eli sitsit maksavat 42 euroa. Maksu sisältää kolmen ruokalajin illallisen ja yhden juoman per ruokalaji. Lisäksi saatavilla on runsaasti vettä. Hintaan sisältyy myös Ropeconin laulukirja. Mikäli haluat ostaa sitsimaksuun sisältyvän laulukirjan lisäksi useampia laulukirjoja, mainitse tästä ilmoittautumislomakkeella. Ylimääräiset laulukirjat maksavat 10€/kpl. Maksuohjeet lähetetään sitseille mukaan päässeille vahvistusviestin yhteydessä.

Ilmoittautuminen 

Sitseille mahtuu noin 100 henkeä. Osa paikoista on varattu ensikertalaisille sitsaajille. Kerro siis ilmoittautuessasi, että oletko ensi kertaa sitsaamassa. Paikat jaetaan pääosin ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta lähetämme erikseen vahvistusviestin mukaan päässeille ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen sekä varasijalle ilmoittautuminen on päättynyt!