Elementit © Sami Eräluoto

Ropecon ry

Ropecon-tapahtuman järjestää Ropecon ry

Ropecon ry on vuonna 2003 perustettu suomalaista rooli-, liverooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta kehittävä yhdistys, jonka jäseniä ovat pääkaupungiseudulla tai valtakunnallisesti toimivat alan yhdistykset: 

Alter Ego ry, Etelä-Suomen Rooli- ja Strategiapeliyhdistys ry, Harmaasudet ry, Nopat ja Taktiikka ry, Otaniemen RoolipeliClubi ry, Suomen lautapeliseura ry, Suomen live-roolipelaajat ry ja Suomen roolipeliseura ry. Ropecon ry:n hallituksen puheenjohtajana kaudella 2022-2023 toimii Merli Juustila.

Ropeconin toiminnan tarkoitus on edistää suomalaista roolipeliharrastusta. Yhdistyksen tunnetuin ja tärkein toimintamuoto on vuosittain järjestettävä Ropecon-tapahtuma.  Sen lisäksi yhdistys on myös vuodesta 2004 alkaen järjestänyt Suomessa neljän vuoden välein järjestettävää kansainvälistä Solmukohta-liveroolipelikonferenssiä. Ropecon ry on järjestänyt viime vuosina mm. järjestyksenvalvoja- ja häirintäyhdyshenkilökoulutusta tapahtumiensa ja harrastuskentän tarpeisiin. Oman toimintansa ohella se osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös erilaisiin yhteishankkeisiin mm. pelikasvatuksen ja turvallisen pelaamisen saralla.

Ropecon ry tukee suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistäviä projekteja ja hankkeita, kuten erilaisia pelitapahtumia, lainaamalla irtainta omaisuuttaan, kuten radiopuhelimia, järjestyksenvalvojaliivejä.
Mikäli haluat tukea Ropeconin toimintaa, voit paitsi osallistua tapahtumiimme, myös liittyä Ropeconin ulkojäseneksi.

Yhteistyössä

Suomen Kulttuurirahasto

Kansan Sivistysrahasto

S. ja A. Bovalliuksen säätiö

Oskar Öflunds Stiftelse sr