Ropecon 2012 © Marko Saari

Häirinnänvastainen linjaus 2023

Info

Info päivystää 24 h tapahtuman aikana numerossa 044 977 2033

Info on auki kokotapahtuman ajan. Järjestyksenvalvojiin saat yhteyden infosta.

Häirintäyhdyshenkilöt

Häirintäyhdyshenkilöt saa kiinni tapahtuman aikana numerosta 044 977 2043

Häirintäyhdyshenkilöille voi lähettää sähköpostia myös tapahtuman aikana, sitä ennen, tai sen jälkeen osoitteeseen hairinta@ropecon.fi.

Mikäli koet tai näet häirintää tai epäasiallista käytöstä, voit kertoa siitä häirintäyhdyshenkilöille soittamalla, sähköpostitse tai oheisella lomakkeella.

Turvataan yhdessä hyvä kokemus kaikille

Ropecon on yleisötapahtuma, johon osallistuu eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia harrastajia, joiden kokemuspohja on hyvin erilainen. Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisen tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen, niin fyysisessä tapahtumassa kuin tapahtuman etäalustoillakin. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. 

Häirinnällä tarkoitetaan muun muassa loukkaavaa nimittelyä, sukupuoleen tai ulkonäköön liittyvää halventavaa kommentointia, seksuaalissävytteistä ehdottelua ja puhetta, varjostamista, uhkaavaa käyttäytymistä sekä ei-toivottua koskettelua tai muuta fyysistä kontaktia. Häirintää voivat kokea kaikki sukupuolesta, iästä ja elämänkokemuksesta riippumatta. Jokainen määrittelee itse, mikä hänestä tuntuu häirinnältä, kukaan muu ei voi sitä tehdä.

Häirintä voi olla tahallista mutta myös tahatonta, eli viattomaksi tarkoitettu vitsi tai kommentti voikin toisista henkilöistä tuntua ahdistavalta. Tärkeintä on kunnioittaa toisten tahtoa. Jos toimintasi koetaan häiritseväksi tai sinulle huomautetaan siitä, lopeta välittömästi. Toistuva häiritsevä käyttäytyminen voi johtaa tapahtumasta poistamiseen.

Jos koet häirintää, kehota tekijää lopettamaan. Jos huomaat jotain, jonka epäilet olevan häirintää, kysy rohkeasti tilanteen osallisilta onko kaikki kunnossa. Tarvittaessa voit aina pyytää apua järjestyksenvalvojilta tai tapahtuman infosta. Toimithan näin erityisesti uhkaavalta tuntuvassa tilanteessa.

Häirintäyhdyshenkilöt

Voit myös ottaa yhteyttä tapahtuman häirintäyhdyshenkilöihin. Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöt on ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka ovat kaikkien tapahtuman kävijöiden käytettävissä keskusteluapuna. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat tapahtuman aikana vuorokauden ympäri niin soittamalla kuin teksti- ja WhatsApp-viestillä sekä sähköpostilla. Yhdyshenkilöiden numerot löytyvät myös käsiohjelmasta.

Ropeconin järjestäjät toivovat, että kaikista tapauksista otetaan yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin, vaikka tilanne selviäisikin ilman henkilökunnan apua. Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöiden kanssa voit keskustella tapahtuneesta ja järjestäjät voivat tehdä tarvittavat toimenpiteet, jotta Ropeconista tulisi kaikille vielä turvallisempi tapahtuma.

Tutustuthan myös Ropeconin turvallisuusohjeisiin jo ennen saapumista paikan päälle.