Tämä on Ropecon

Pelaajilta pelaajille jo vuodesta 1994

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille mm. pöytäroolipelien, larppien, lautapelien, korttipelien ja miniatyyripelien parissa. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa.

Ohjelmaakin tärkeämpää on tapahtuman tunnelma. Ropecon tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset, joten moni kävijä saapuukin tapahtumaan varta vasten tapaamaan vanhoja kavereita ja tutustumaan muihin harrastajiin, mitä tämän vuoden teemakin korostaa. Ropeconissa hyvää peliseuraa löytyy aina.

Ropecon järjestetään vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman tekemiseen osallistuu vuosittain yli 800 vapaaehtoista. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun roolipelaajilta roolipelaajille. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Ropecon on järjestetty vuosittain vuodesta 1994 alkaen. Viime vuosina se on kerännyt yli 6000 osallistujaa. Ropecon 2023 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.-30.7.2023.

Vuoden 2023 teema on Menneisyys ja TulevaisuusTeema näkyy mm. tapahtuman monimuotoisessa ohjelmassa, kilpailuissa, sekä innostaa kävijöitä pukeutumaan teeman mukaisesti.

Ropeconin arvot

Ropeconin arvot ovat

  • Tasa-arvo
  • Yhdessä tekeminen
  • Innostavuus
  • Monimuotoisuus (harrastuksen)

Lista ei ole erityisessä järjestyksessä.

Selitteet

Tasa-arvolla tarkoitetaan tässä yhteydessä paitsi tekijöiden ja vapaaehtoisten tasa-arvoista työskentelykulttuuria, myös tapahtuman kävijöille suunnattuja palveluita, joilla pyritään mahdollistamaan erilaisista taustoista tuleville harrastajille ja harrastuksesta kiinnostuneille yhdenvertainen mahdollisuus harrastaa. Ropecon myös ennaltaehkäisee aktiivisesti syrjintää: Ropecon-tapahtumissa päivystävät häirintäyhdyshenkilöt, ja yhdistys on myös järjestänyt häirintäyhdyshenkilökursseja lisätäkseen tietoisuutta häirinnästä ja siihen puuttumisesta.

Yhdessä tekemisellä viitataan tässä tapahtuman ja yhdistyksen luonteeseen vapaaehtoisuuteen perustuvana, harrastajilta harrastajille tehtävänä toimintana. Ropeconiin voi osallistua monella tavalla; tapahtuman osallistujana, tapahtuman vapaaehtoisena, tai tapahtuman suunnitteluun laajemminkin osallistuen. Kaikki näistä ovat välttämättömiä rooleja tapahtuman onnistumiseksi.

Ropecon on osallistujilleen innostava tapahtuma. Ropecon pyrkii ylläpitämään harrastajien innostusta harrastustaan kohden, sekä saamaan sekä harrastuksesta kiinnostuneita, että pidempään harrastaneita innostumaan uusista jutuista harrastuksen sisällä. Toivomme, että tapahtuman jälkeen jokainen kävijä on saanut uusia inspiraatioita harrastamiseensa, sekä entistä innostuneempi harrastuksestaan..

Peliharrastukset ovat monimuotoisia, ja roolipelejä, larppeja, keräilykorttipelejä, lautapelejä ja miniatyyripelejä voi harrastaa monella tapaa, eikä yksikään tapa ole muita parempi, vaikka se yksittäiselle pelaajalle sopivin voikin olla. Ropecon pyrkii tarjoamaan monipuolisesti erilaisia pelejä ja niihin liittyvää ohjelmaa, joka inspiroi pelaajia halutessaan kehittämään omaa harrastamistaan sekä arvostamaan omaa tapaansa harrastaa ja löytämään itselleen sopivaa pelattavaa.