Ropecon 2012 © Marko Saari

Saavutettavuus

Miten voisimme parantaa tapahtumamme saavutettavuutta. Kerro se täällä!

Ropecon pyrkii olemaan turvallisempi tapahtuma kaikille kävijöilleen ja huomioimaan kävijöiden erilaiset tarpeet. Tällä sivulla on eritelty erilaisia tarpeita, jotka tekevät tapahtumasta saavutettavamman eri kävijäryhmille, sekä kerrottu, miten pystymme vastaamaan niihin.

Liikkuminen

Sekä eteläiseltä että pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Siivessä toimintaa on kolmessa kerroksessa, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä.

Tapahtuma-alueelta löytyy istumapaikkoja ympäri alueen. Avustajakoirat ovat sallittuja tapahtumassa.

Allergiat

Tupakointi tapahtuu ulkona, erikseen merkityillä alueilla hieman kauempana sisäänkäynneistä.

Kävijämikrossa ei saa lämmittää kalaa sisältäviä ruokia.

Eläimistä Messukeskukseen ovat tervetulleita vain opas- ja avustajakoirat.

Suosittelemme, ettei suihkutiloissa käytetä voimakkaita hajusteita. 

Ohjelmakuvauksiin on merkitty, mikäli ohjelmassa on voimakkaita tuoksuja.

Rauhoittuminen

Hiljainen tila rauhoittumiseen tapahtuman aikana löytyy Siiven huoneesta numero 305, kolmannesta kerroksesta. Huone on auki koko tapahtuman ajan.

Intiimitilat

Vessat ovat pääsääntöisesti kaikille sukupuolille. Olemme merkinneet symboleilla wc-tilojen oviin, löytyykö näistä tiloista myös pisuaareja. Ropeconin omat symbolit on merkitty Messukeskuksen symbolien päälle.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy Messukeskuksessa Siivestä, Lasigalleriasta, sekä Alagallerian läheisyydestä. Esteettömät WC-tilat on merkitty Messukeskuksen karttaan. 

Eri puolilla messukeskusta on riittävästi wc-tiloja, jotta jonoja ei pitäisi syntyä.

Käytössämme on kaksi suihkutilaa. Nämä on jaettu naisten ja muunsukupuolisten, sekä miesten ja muunsukupuolisten tiloiksi. Molemmissa suihkutiloissa on erilliset kopit enemmän rauhaa haluaville.

Meikkaustilat sijaitsevat suihkutilojen yhteydessä.

Kuuloaistiavut

Ohjelmanjärjestäjiä on kehotettu puhumaan mikrofoniin, jotta ääni kuuluu paremmin. Yksittäisillä ohjelmanjärjestäjillä saattaa kuitenkin olla henkilökohtainen syy olla käyttämättä mikrofonia.

Ohjelmaa ilmoitettaessa on kysytty mahdollisista kovista äänistä, sekä mahdollisista äänitteistä, joita olisi voitava kuunnella, jotta ohjelmaan voi osallistua.

Majoitukseen on varattu korvatulppia. Jos kuitenkin tiedät tarvitsevasi niitä, suosittelemme ottamaan omat mukaan.

Näköaistiavut

Opas- ja muut avustajakoirat ovat tervetulleita tapahtumaan. Kulkureitit ovat riittävän leveitä kuljettavaksi myös valkoisen kepin kanssa.

Opasteet on pyritty tekemään mahdollisimman selkeiksi.

Ohjelmaa ilmoitettaessa ohjelmanjärjestäjiltä on kysytty, mikäli ohjelmassa on heikko valaistus tai pimeää, mikäli ohjelma vaatii pitkien tekstien lukemista, tai materiaalit ovat haastavia värisokeille. Nämä ilmoitetaan ohjelman kuvauksen lopussa.

Ohjelma

Ohjelmaan liittyen olemme siis kysyneet ohjelmanjärjestäjiltä etukäteen mm. ohjelman sisältövaroituksista, sekä esteellisyyteen liittyvistä teemoista. Nämä varoitukset on luettavissa jokaisen ohjelman kuvauksen lopussa. Voit lukea tarkemmin aiheesta blogistamme.

Häirintä

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisen tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen, niin fyysisessä tapahtumassa kuin tapahtuman etäalustoillakin. Häirintään puuttumisesta voit lukea tarkemmin täältä.