alt text
Ropecon 2016 © Sami Eräluoto

Ohjelmahaku 2023

Ohjelmahaku

Kuten koko Ropecon, myös Ropeconin ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Sadat vapaaehtoiset ohjelmajärjestäjämme vetävät pelejä, työpajoja ja näytöksiä, pitävät luentoja, osallistuvat paneelikeskusteluihin, opettavat pelejä uusille pelaajille ja vaikka mitä.

Ohjelman järjestäminen on yksi monista tavoista osallistua Ropeconin tekemiseen. Joka vuosi meillä on lukuisia vapaaehtoisia ensimmäistä kertaa ohjelmanjärjestäjinä, yhtä lailla kuin vakiokasvoja, jotka vetävät suosittuja ohjelmiaan vuodesta toiseen. Ja molemmille on paikkansa, samoin kuin kaikelle siltä väliltä!

Ohjelmahaku on päättynyt 15.5.2023 ja ohjelmatiimi käy hakemuksia läpi parhaillaan – kiitos kaikille jo mukaan ilmoittautuneille!

Ohjelmanjärjestäjien edut

Vapaaehtoisvoimin järjestetystä tapahtumasta ei tietenkään kukaan palkkaa saa.

Ohjelmanjärjestäjät, kuten muutkin vapaaehtoisemme, saavat kiitoksena panoksestaan päivä- tai viikonloppurannekkeen tapahtumaan. Lisäksi ohjelmanjärjestäjät voivat saada muitakin etuja, riippuen siitä, millaista ohjelmaa järjestää ja kuinka paljon.

Tänä vuonna olemme pyrkineet yhtenäistämään ja virtaviivaistamaan ohjelmanjärjestäjien etuja, sekä tekemään käytännöistä mahdollisimman läpinäkyviä.

Ohjelmanjärjestäjillä on neljä lippuluokkaa:

  • Päivärannekkeen saavat useimmat esiintyjät ja avustavissa rooleissa ohjelmissa toimivat henkilöt; esimerkiksi kuorolaiset ja panelistit saavat päivälipun. Tähän lippukategoriaan ei sisälly ohjelmapassia.
  • Päivärannekkeen, ohjelmapassin ja ruokaedun saavat ohjelmanjärjestäjät, jotka pitävät yksittäisen omassa kategoriassaan lyhyeksi katsotun ohjelman. Näitä ovat esimerkiksi 45 minuutin puheohjelma tai työpaja, taikka yksi alle 4h roolipeli, freeform-/blackbox-larppi, demotus tai avoin pelautus Kokemuspisteellä.
  • Viikonloppurannekkeen, ohjelmapassin ja ruokaedun saavat ohjelmanjärjestäjät, jotka pitävät pidemmän ohjelman tai pitävät saman lyhyen ohjelman useamman kerran. Näitä ovat esimerkiksi 105 minuutin puheohjelma, kahdesti järjestetty samansisältöinen työpaja, yli 4h kestävä roolipeli/larppi/turnaus, tai kaksi pelautusta samasta 2h demosta tai lyhyestä roolipelistä.
  • Viikonloppurannekkeen, ohjelmapassin, kaksi ruokaetua sekä ilmaisen vapaaehtoispaidan saavat sellaiset ohjelmanjärjestäjät, jotka vetävät useamman kuin yhden eri ohjelman tai ovat useamman kuin yhden ohjelman vastuuhenkilönä. Tämä voi olla esimerkiksi kaksi eri puheohjelmaa, tai puheohjelma ja 4 tunnin roolipelisessio, tai moni muu yhdistelmä erilaisia ohjelmia. Lisäksi tähän kategoriaan kuuluvat myös useammalle päivälle jakautuvat turnaukset ja jatkuvat pelautukset, kuten pyöröovipelit.

Ohjelmanjärjestämisellä ansaittua Ropecon-ranneketta ei voi siirtää muille.

Päiväranneke on tarkoitettu sille päivälle, jolle ohjelmanjärjestäjän ohjelma on aikataulutettu. Rannekkeen voi kuitenkin lunastaa myös aikaisemmin, jolloin ohjelmanjärjestäjän on itse huolehdittava rannekkeen päivittämisestä viikonloppurannekkeeksi – tämä onnistuu lipunmyynnissä ja maksaa 11 euroa.

Ohjelmapassin omaavilla vapaaehtoisilla on tapahtuman aikana käytössään tapahtuman takahuone, josta löytyy pientä purtavaa. He saavat myös kutsun tapahtuman kaatajaisiin, jotka pidetään tapahtuman jälkeisenä maanantaina.

Ruokaedun avulla tuemme vapaaehtoisten jaksamista lämpimän aterian muodossa. Ruokaetu etsii vielä muotoaan ja edun muoto tarkentuu lähempänä Ropeconia.

Vapaaehtoispaita on tapahtuman vapaaehtoisille tarkoitettu vuosikohtaisella grafiikalla varustettu uniikki t-paita. Kaikilla ohjelmanjärjestäjillä on mahdollisuus tilata vapaaehtoispaita itselleen omakustanteisesti. Vapaaehtoispaidan tilausdeadline on 22.6.2023.

Yhteystiedot

Peliohjelmavastaavat
peliohjelma@ropecon.fi

Puhe-, spektaakkeli-, työpaja-, sekä muun ohjelmavastaavat
ohjelma@ropecon.fi

Tavoitat myös peliohjelman osa-alueet tarvittaessa:

Roolipelivastaavat
roolipelit@ropecon.fi

Larppivastaavat
larp@ropecon.fi

Figut ja figutyöpajojen vastaavat
figupelit@ropecon.fi

Kokemuspisteen pelidemotukset ja -esittelyvastaavat
kokemuspiste@ropecon.fi

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mieleen juolahtaa kysymyksiä!