https://ropecon.fi/wp-content/uploads/2022/07/32047368610_4684f6718e_o.jpg

Vapaaehtoishaku 2023: Työpistekuvaukset

Työpistekuvaukset

Alta löydät tehtävät vuoden 2023 Ropeconissa, ja voitkin valmiiksi jo miettiä, mikä voisi olla juuri sinun juttusi. Kannattaa hakea ennemmin kuin myöhemmin, sillä tehtävät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Cosplay-assistentti

Cosplay-assistentit ovat cosplaykilpalussa työskenteleviä vapaaehtoisia. Työhön kuuluu kisaan osallistuvien pukuilijoiden auttaminen kilpailupäivänä ja kilpailijoiden ohjeistusta kilpailupäivän aikana. Tässä työssä tarvitset hyviä sosiaalisia taitoja ja liikunnallisuutta, koska cosplay-assistentit liikkuvat yllättävän paljon!

Figumaalauspiste

Figumaalauspiste on matalan kynnyksen aktiviteetti, jossa kävijät voivat tulla kokeilemaan miniatyyrimaalausta. Työhön kuuluu maalauspisteen yleisen järjestyksen ylläpito, maalaustarvikkeiden ja figuurien jakaminen kävijöille sekä miniatyyrien riittävyyden varmistaminen. Tehtävään ei tarvitse ilmiömäisiä maalaajan taitoja, mutta olisi hyvä, että sinulla olisi kokemusta figujen ja maalaustarvikkeiden käsittelystä.

Häirintäyhdyshenkilö

Häirintäyhdyshenkilöt eli häryt toimivat tapahtumassa häirintää kohdanneiden kuuntelijoina ja tukihenkilöinä sekä kehittämässä Ropeconista kaikille turvallisempaa tilaa. Toimiminen häirintäyhdyshenkilönä Ropeconissa edellyttää aiemman häry-koulutuksen käymistä: ilmoitathan lomakkeen avoimessa kentässä, minkä koulutuksen olet käynyt. Perehdytämme lisäksi kaikki häryt Ropeconin erityisyyksiin ennen con-viikonloppua.

Info

Infopisteen henkilökunta vastaa kävijöiden sekä muun con-väen kysymyksiin ja ratkaisee heidän ongelmiaan tapahtuman aikana. Tehtävässä oppii asiakaspalvelutaitoja, nokkeluutta ja ongelmanratkaisukykyä. Vaikka info tietää vastauksen kaikkeen, vapaaehtoisilta ei odoteta muuta kuin asiakaspalvelualttiutta, teille tarjotaan kaikki mahdollinen tieto.

Järjestyksenvalvoja

Kävijöiden turvallisuuden valvominen conipaikalla. Edellyttää voimassa olevaa JV-korttia ja asiakaspalveluasennetta. HUOM! Et voi valita tätä tehtävää hakemukseesi, ellet ole täyttänyt tietoihisi JV-kortin numeroa (oikealta ylhäältä oma nimesi > Pätevyydet).

Kaato

Ropeconin kaatajaisten järjestäminen Smökin tiloihin ja rantasaunan lämmittäminen Kaatokansalle. Ruokien valmistaminen, tilojen järjestäminen, tilojen siisteyden ylläpito, siivoaminen ja purku sekä mahdollinen tukussa käynti. Ajokortti, aikaisempi kokemus keittiössä toimimisesta tai juhlien järjestämisestä ei ole pakollisia, mutta plussaa. Kaato sijoittuu tapahtuman jälkeiselle maanantaille ja työaika on pitkä aamusta yöhön kunnes Smökki on siivottu ja tyhjänä – työn vuorottelua tulee olemaan ja kannattaa silti sitoutua ajatukseen pitkästä päivästä. Tiukka yhden päivän ja yön puristus, jolla palkitaan toisten pitkä uurastus. 

Kasaus ja purku

Kasauksen ja purun tehtävänä on auttaa tapahtuman pystyttämisessä ja purkamisessa. Työ sisältää esineiden, kuten tuolien, pöytien ja muiden tarvikkeiden siirtämistä sekä opasteiden kiinnittämistä. Työ ei vaadi erikoisosaamista tai kokemusta.

Kirpputori

Kävijöiden tuomien kirppistuotteiden myyntiä.

Kokemuspiste

Kokemuspisteellä on tarjolla lyhyempää, aloittelijaystävällistä peliohjelmaa kuten demoja sekä avoimia pelautuksia kortti-, lauta- ja roolipeleistä. Kokemuspisteen sisäänheittäjien tehtävänä on auttaa kävijöitä löytämään itselleen uutta mielenkiintoista pelattavaa, sekä ajoittain auttaa myös peliohjelmanjärjestäjiä löytämään peleihinsä tarvittava määrä osallistujia pelin toteutumiseksi.

Larp- ja roolipelitiski

Larppien ja roolipelien palvelutiski opastaa sekä kävijöitä että pelinjohtajia larppeihin ja roolipeleihin liittyvissä asioissa.

Larp-juoksija

Larp-juoksija avustaa larppien järjestäjiä peliohjelman toteutuksen kanssa. Tehtäviin voi lukeutua esim. proppien tai muiden tarvikkeiden toimittamista, huoneiden tekniikan kanssa auttamista ja muuta eri messualueiden välillä edellyttävää liikkumista. Larp-juoksija toimittaa peliohjelmaan osallistuville vettä ja juoma-astioita. 

Lastenhoitohuone

Lastenhoitohuoneen viihtyisyydestä ja toiminnasta vastaamista.

Lautapelikirjasto

Lautapelikirjastolla opastetaan kävijöitä lauta- ja korttipelien valinnassa sekä pelien lainaamisessa ja palauttamisessa. Sisältää myös pelien hyllyttämistä ja lautapelikirjaston ylläpitoa. Lautapelikirjasto on avoinna ympäri vuorokauden, joten tarjolla on myös yövuoroja.

Lipunmyynti

Lipunmyynti vastaa pääsylippujen myynnistä käteisellä ja korttimaksupäätteellä sekä ennakkolippujen tarkastamisesta ja niiden vaihtamisesta rannekkeisiin. Lipunmyynti huolehtii myös vapaaehtoisten badgejen jaosta. Asiakaspalvelukokemus on eduksi, mutta hyvä asenne ratkaisee!

Logistiikka

Tavaroiden roudaamista ja pakettiauton ajamista. Pääosa työvuoroista ajoittuu pe 8-16 ja su 15-22 väliselle ajalle. 

Majoitusvalvoja

Lattiamajoituspaikkojen valvonnasta, viihtyisyydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen.

Moderaattori

Moderaattorit valvovat Ropeconin verkkoalustoilla käytävää keskustelua ja poistavat asiattomuuksia. Moderaattorit myös ohjaavat keskustelua oikeille kanaville ja tarvittaessa ratkaisevat pulmia tai pingaavat oikeita tahoja. Ensisijainen verkkoalusta lähitapahtuman rinnalla on Discord, mutta mahdollisesti moderointia tapahtuu myös YouTubessa tai Twitchissä. Moderaattorin tehtävää voi tehdä joko tapahtumassa paikan päällä tai etänä. Moderaattorin tehtävä ei vaadi erityisiä taitoja tai ennakko-osaamista, mutta kiinnostus alustan työkaluihin on suositeltavaa.

Myyntitiski

Ropecon-oheistuotteiden myyntiä, myyntipöydän ylläpitoa yms. Osa vuoroista mahdollisesti tapahtuman jälkeen kaadossa.

Narikka

Kävijöiden tuomien vaatteiden, laukkujen ja tavaroiden vastaanotto ja säilytyksestä huolehtimista.

Ohjelmajuoksija

Ohjelmajuoksija avustaa ohjelmanjärjestäjiä käytännön kanssa kuten ohjelmanumeron käynnistämisessä, salitekniikan kanssa ja ajoissa lopettamisessa. Ohjelmajuoksija huolehtii myös siitä, että työpajoilla on tarvitsemansa materiaalit ja että puheohjelmasaleissa on vettä puhujille. Lisäksi ohjelmajuoksijan tehtäviin voi kuulua esimerkiksi proppi- tai taidenäyttelyalueen valvomista.

Pelitiski

Pelitiskillä opastetaan sekä kävijöitä että peliohjelmanjärjestäjiä figu-, kortti- ja lautapeliohjelmaan, turnauksiin sekä Kokemuspisteen ohjelmaan liittyvissä asioissa, esim. peliohjelman aikataulujen, sijaintien sekä ilmoittautumistapojen (mm. Konsti) suhteen. Pelitiski on avoinna ympäri vuorokauden, joten tarjolla on myös yövuoroja.

Takahuone

Vapaaehtoisten taukohuoneen tarjoiluista ja viihtyvyydestä huolehtimista tapahtuman aikana.

Tekniikka: Pääsali

Pääsalissa järjestetään conin isoimmat ja näyttävimmät ohjelmanumerot (esim. gaala). Tekniikka saadaan valmiiksi rakennettuna, mutta valojen, äänien ja kuvan ohjaus tehdään vapaaehtoisvoimin. Aiempi tuntemus äänimiksereistä ja valopöydistä on plussaa, mutta mikään velho niiden kanssa ei tarvitse olla. Salin ohjelmilla on harjoitukset, jossa voi itse tutustua laitteisiin ja kokeilla miten ne toimivat.

Tekniikka: IT

Coni tarvitsee paljon läppäreitä, hiiriä, viivakoodinlukijoita, puhelimia, tulostimia, tabletteja ja muuta teknistä sälää. Tekniikan vapaaehtoisten tehtävänä on kuskata laitteita paikoilleen, tsekata pikaisesti että ne toimivat ja lopulta kerätä sekä pakata ne. Tapahtuman aikana toimitaan myös helpdeskinä yksinkertaisiin ongelmiin ja välitetään visaisempia tehtäviä tietäjille. Suunnilleen riittää, että erotat USB- ja HDMI-liittimet toisistaan ja osaat käynnistää Windowsin uudelleen.

Tekniikka: Video

Videoinnin tarkoituksena on taltioida tapahtumaa jälkipolville ja heille jotka eivät päässeet paikan päälle. Pääasiassa taltioidaan puheohjelmia ja pääsalin spektaakkeleita, mutta mikäli innostusta löytyy voidaan myös käydä kuvaamassa erillisiä haastatteluja ja fiilistelypätkiä. Puheohjelmat pyritään kuvaamaan ja leikkaamaan suorana, jotta ne saadaan valmiiksi conin aikana.

Tuutorit

Tuutorit ovat Ropeconissa aiemmin käyneitä, jotka haluavat kertoa Ropeconista uusille kävijöille. Tuutor-kierros tarkoittaa tapahtuma-alueen kiertämistä porukalla, ja eri tapahtumapaikkojen esittelyä. Tarkoitus on, että jokainen piste (esim. Kokemuspiste, kirjasto) kertovat lyhyesti mikä on pisteen tarkoitus. Kierroksia järjestetään 3-5 per päivä, jokaisella kierroksella ei tarvitse jokaisen tuutorin olla mukana. 

Viestintä: Sisällöntuottaja / Somettaja

Somettajat tuottavat ja julkaisevat sisältöä Ropeconin sosiaalisen median kanaviin tapahtuman aikana sosiaalisesta mediasta vastaavan coniitin kanssa. Tehtävään kuuluu mm. ennalta sovittujen julkaisujen suunnittelu ja julkaiseminen, sekä tapahtuman ikuistaminen Ropeconin sosiaaliseen mediaan. Lisäksi tehtävät sisältävät jonkin verran viestinnän juoksevien asioiden hoitamista sekä sosiaalisessa mediassa päivystämistä. Aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ei edellytetä, kunhan sosiaalinen media on muuten tuttua. Somettajilta edellytetään hyvää suomen kielen kirjallista taitoa, sekä osallistumista info- ja koulutustilaisuuteen, joka järjestetään ennen Ropeconia etänä. 

Viestintä: Valokuvaaja 

Ropeconin omat valokuvaajat kiertävät tapahtumassa ottamassa kuvia Ropeconin käyttöön. Kuvia tarvitaan niin tapahtuman aikana, kuin myöhempäänkin käyttöön. Valokuvaajat saavat ottaa kuvia omien taitojensa, välineistön ja kiinnostuksenkohteiden mukaan, mutta tehtävä sisältää myös jonkin verran ennalta sovittua ja aikataulutettua kuvaamista (esimerkiksi tietyistä ohjelmanumeroista). Koostamme valokuvaustiimin hakemusten sekä portfolioiden perusteella, joten kerrothan hakemuksen vapaaseen tekstikenttään millainen kuvaaja olet, ja lisääthän hakutekstin yhteyteen linkin esimerkiksi nettisivuillesi tai sosiaalisen median sivuillesi, jossa voimme tutustua tuotoksiisi.